Начало
Новини
Заболявания
Диагностика
Терапии
Програми
Цени
Екип
Д-р Георгиева и Лидия Ковачева
Статии и диети
Чести въпроси
Отзиви
Галерия
Видео
Записване
Контакти
Лечение
Рехабилитация
Очистване
ВъзстановяванеН.С. II ст. д-р Вергиния Георгиева открива своето призвание в областта на природната медицина и гладолечението като пациентка, ученичка и близка приятелка на народната лечителка Лидия Ковачева

Повече от петнадесет години, доктор Георгиева черпи от опита и човеколюбието на тази необикновена личност, помогнала на хиляди хора, спасила ги от сигурна смърт, излекувала ги или научила на здравословно хранене и живот.

На базата на придобития безценен опит от дългогодишното приятелство и сътрудничество с Лидия Ковачева, доктор Георгиева систематизира, развива и прилага на практика една стройна теория за пътищата за достигане на природосъобразен и многостранно балансиран начин на живот.

Своеобразен връх в реалното прилагане на своята теория, доктор Георгиева постига при провеждането на специализираните лечебни програми в Центъра за природна медицина и гладолечение в град Банкя.

Научен сътрудник II степен Доктор Вергиния Георгиева за теорията на Лидия Ковачева: "В началото имах големи съмнения и колебания. Бях скептик и вярвах единствено на официалната медицина. Но Лидия Ковачева успя да ме убеди, че във всеки човек има огромни резерви и ако той тръгне внимателно и постепенно в посока лечебно хранене и гладуване, тези резерви се активизират. Всъщност това са принципите на Хипократ, в който се кълнем като лекари. Известна е фразата му: 'Храната е вашето лекарство, а лекарството е вашата храна'. И аз не подозирах колко огромни са възможностите на алтернативните средства за въздействие върху организма. Сега, след толкова години, когато се обърна назад, си давам сметка, че всъщност медицината е една. Изкуствено сме я разделили на официална и нетрадиционна".

Кое прави Лидия Ковачева необикновена личност ?

До средата на живота си тя е най-обикновена жена - завършва Художествената академия, омъжва се, ражда син. След това започват проблемите - появява се туберколоза, цироза на черния дроб, язва, хроничен гастрит, миокардит и тежка депресия. След десет години лутане по лекари, санаториуми и диспансери тя е развалина, предричат й само няколко месеца живот.

Тогава случайно, отчаяна, тя научава за гладолечението и природосъобразната медицина. Изчита всичко, до което може да се добере в онези години - трудовете на Пол Брег, Херберт Шелдън, Юрий Николаев, Але Веерланд, Пааво Айрола. Запознава се с практиките на най-известните клиники за гладолечение по света, както и с бита на някои народи, останали извън цивилизования свят, но запазващи здраве и бодрост до дълбока старост.

За няколко години Лидия Ковачева постига чудодейни резултати: животът бавно се завръща, многобройните болести отшумяват, появява се прилив на енергия, който не я напуска до 2002 год, когато почива на 88 годишна възраст. Казват, вследствие на лекарска грешка.

Вярна на мотото си "видиш ли добро - разкажи го", Ковачева разпространява неуморно учението си, приема хиляди болни, пише книги, има безброй ученици и последователи. Преди всичко тя успява да внуши, че човешкия организъм сам разполага с механизми за своето възстановяване и лекуване. За мнозина свои пациенти, определени като "безнадеждни случаи" от официалната медицина, тя е свят човек, още повече че никога не е вземала пари за прегледи и лечение.

Природосъобразната форма на живот, описана от Лидия Ковачева в книгата й "Гладът - приятел и лекарство" се състои от четири основни компонента - рационално хранене, активно движение, разтоварителни програми и душевна нагласа.

Copyright © 2007-2014, Georgieva.info. Всички права запазени.
Създаден от Infracom I.S.