Начало
Новини
Заболявания
Диагностика
Терапии
Програми
Цени
Екип
Д-р Георгиева и Лидия Ковачева
Статии и диети
Чести въпроси
Отзиви
Галерия
Видео
Записване
Контакти
Лечение
Рехабилитация
Очистване
Възстановяване


ЧЕРЕШОВА ДИЕТА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ И РАЗТОВАРВАНЕ


Българските плодове са традиционно известни далеч извън пределите на страната ни. Те са благословени от нашата природа не само с ценните си полезни съставки, но и с добрите си вкусови качества. Плодовете на България събират в себе си много слънчева светлина и ред други благоприятни фактори, а това ги прави естествено вкусна и предпочитана храна за лятната трапеза. Настъпи богатият плодов сезон и е добре да знаем кои плодове са най-подходящи за пречистване и разтоварване на организма. Така, предприемайки една лека и ненатрапчива диета, успешно можем да свалим и някой килограм, като съчетаем полезното с приятното.

Особено благодатни за целта са черешите. Те са плодове с доказан пречистващ ефект главно за храносмилателната и отделителната система. Действат подчертано разтоварващо за черния дроб, жлъчката и бъбреците, затова са най-полезни за хора с установени проблеми от такъв характер. Освен това са с богато съдържание на каротин, фруктоза (плодова захар), пепсин и антиоксиданти. От витамините най-голямо е наличието на витамин С, както и В1, В2, Р2 и др. Черешите са полезни и за мъжете с увеличена простатна жлеза и с различни урологични смущения, като подпомагат уринирането. Имат съдоразширяващо въздействие и са добър стимулатор на кръвоносните съдове. Също така са богати на желязо, а това ги прави особено полезни за хората с анемии и недостиг на желязо в кръвта.

Редовната консумация на череши по време на сезона е най-полезна, ако се направи под формата на една приятна, разтоварваща диета. Достатъчни са ви по 2-3 черешови дни в седмицата, разпределени равномерно в седемдневния период. Колкото до необходимото количество, добре е да се изяжда около 1-1.5 килограма череши средно дневно. Порциите са няколко на ден, от 350 до 500 грама на прием. (И помнете, че консумирате само череши, без други съпътстващи ястия, хляб, месо или деликатеси…)

Разбира се, по време на черешовата диета не бива да забравяте и течностите. Пийте повече натурални сокове фреш, минерална вода, топли и студени чайове - по 2-2.5 литра на ден. За любителите на сладкото, които трудно се разделят с него, препоръчвам да го заменят с мед, докато продължава диетата. Можете да хапвате до 3 супени лъжици мед дневно, но съответно да забравите за захарта, шоколада, тортите и други подобни лакомства.

Специална черешова програма, съставена от лекар специалист и съобразена с индивидуалното състояние, се прилага в Центъра по природна медицина и гладолечение - Банкя. Всяка година от края на месец май докъм средата на юли тази диета става своеобразен хит сред посетителите на Центъра. Импровизирана и приятна, тя разтоварва както пациенти с наднормено тегло и затлъстяване, така и здрави работещи хора.


Пости и диети
Черешова диета
Гроздова диета
Пъпешова диета
Комбиниране на храните
Десет златни правила
Експеримент върху себе си
Рецепти за тонус и красота
Анорексията - голямата опасност

Copyright © 2007-2014, Georgieva.info. Всички права запазени.
Създаден от Infracom I.S.